אימון אישי

יום הולדת פעמיים ?!

כ"א חשון התשע"ז | 22.11.16 00:00

שאלה

א. אם מישהו נולד באדר רגיל האם הוא חוגג יום הולדת פעמיים השנה? ב. מצאתי לולב אתרוג ומצות מהחגים, מותר לזרוק אותם? יש כלל בחפצי מצווה אחר זמנם? תודה

תשובה

א. מן הדין אדר שני נחשב לחודש החותם את השנה (המתחילה בניסן), ולכן אדם שנולד באדר בשנה רגילה מגיע לגיל מצוות בשנה מעוברת בחודש אדר שני. כך גם לענין יום הולדת, אותו צריך לציין ולקיים את המנהגים המיוחדים לו (שנקבעו ע"י הרבי מליובאוויטש) בחודש אדר שני. עם זאת, יש שהוכיחו מדברי הרבי כי את מנהגי יום ההולדת יש לנהוג בשני האדרים אם כי העיקר לעשות כן באדר שני. מקורות: אנציקלופדיה תלמודית ערך אדר ובהמצויין שם. שיחת השבוע גליון 1257. ב. הלולב והאתרוג אינם נחשבים ל"תשמישי קדושה" אלא ל"תשמישי מצוה" ולכן מעיקר הדין ניתן לזורקם לאחר השימוש, אלא שיש להקפיד לעשות זאת בצורה מכובדת (עטוף בשקית וכדו`). יש הנוהגים להשתמש בארבעת המינים למצוות נוספות, את הלולב שורפים בשריפת חמץ ובהדסים משתמשים לבשמים להבדלה, יש המכינים מהאתרוג ריבה ואוכלים אותה בחמשה עשר בשבט. מקורות: טור ושולחן ערוך ושולחן ערוך אדמו"ר הזקן אורח חיים סימן מ.
שליחת שאלה לרב

גולשים יקרים,
על מנת שנשיב לשאלתכם לשביעות רצונכם, אנא מלאו את הטופס במלואו. אנו נשתדל להשיב לשאלתכם בהקדם האפשרי.

כותרות עיקריות

סיפורים
0

המעשה הוא העיקר - סיפור

לעיתים קרובות, יושבים חסידים ומתוועדים. המשפיע אינו מסתפק רק בהעברת מסרים, אלא מרבה לתבל אותם בסיפורים שונים, מהעבר וגם מההווה. מהי הסיבה לכך ? מדוע אינו מספיק להעביר את המסר עצמו ?
קראו עוד
קצרים
רוחניות
רוחניות