סוד המצוות

האם כל אחד יכול להיות חזן???

ח' שבט התשע"ד | 09.01.14 00:00

שאלה

יש מי שאינם יודעים להתפלל כראוי לפני התיבה או לקרוא את ההפטרה כהלכה, ובכל-זאת הם מבקשים לעבור לפני התיבה או לקרוא את ההפטרה לרגל יום-השנה לפטירת הוריהם. האומנם זו זכות לנפטר או אולי להפך?

תשובה

כידוע העיקר הוא אמירת הקדיש על -ידי האבל, אמנם כתב הרמ"א שמי שיודע להתפלל, יתפלל כשליח ציבור בנוסף לאמירת הקדיש, כי זה מועיל יותר. אך אם אינו יודע להתפלל כלל , מחמת שיבושי לשון שנובעים מקושי בדיבור או ש"בולע מילים" וכו' כתבו הפוסקים שעדיף שלא יתפלל לפני התיבה, ויאמר  רק הקדישים, ושתיקתו היא שכרו, וזה כיבוד  שיעשה לאביו או אמו הנפטרים, וראוי לזכור שהאריז"ל שבודאי היה בקי ביותר בשורש תיקון הנשמות בשמי מרום, כתב שעיקר התיקון הוא באמירת קדיש ולא הזכיר את ענין התפילה לפני התיבה.

הדברים הנ"ל הם גם לגבי הפטרה, וביתר שאת, שלכתחילה אין להעלות למפטיר את מי שאינו יודע לקרואה כהלכה.

 

מקורות: לגבי תפילה לפני התיבה: שו"ע יו"ד סו"ס שעו. שו"ע-הרב  סי' נג, סעיפים: טז כו. משנ"ב שם ס"ק ס בשם הפרי מגדים. פסקי תשובות שם, כא. לגבי ההפטרה: שו"ע-הרב  רפד,ט.

שליחת שאלה לרב

גולשים יקרים,
על מנת שנשיב לשאלתכם לשביעות רצונכם, אנא מלאו את הטופס במלואו. אנו נשתדל להשיב לשאלתכם בהקדם האפשרי.

כותרות עיקריות

סיפורים
0

המעשה הוא העיקר - סיפור

לעיתים קרובות, יושבים חסידים ומתוועדים. המשפיע אינו מסתפק רק בהעברת מסרים, אלא מרבה לתבל אותם בסיפורים שונים, מהעבר וגם מההווה. מהי הסיבה לכך ? מדוע אינו מספיק להעביר את המסר עצמו ?
קראו עוד
קצרים
רוחניות
רוחניות